#18 Allamdullilah saya masih bernafas lagi


Bila masuk tarikh ini..

4 febuari

Dulu, saya mesti rasa excited.. 

Kenapa?

"Its my birthday today.. "

Kalau ingat zaman dulu, bukan main excited lagi nak suprise atau dapat suprise hadiah dari someone. Amboi~  

Tapi sekarang, usia da makin meningkat so saya tak harap apa-apa. Yang saya cuma harapkan,



Moga tuhan selalu berkati hidup saya.

Semoga dia terima segala usaha saya yang sedang diusahakan


Semoga Dia selalu berikan saya rasa bersyukur dengan apa yang saya miliki walaupun hanya sekecil zarah


Dan semoga saya dipanjangkan umur dan murah rezeki. 

sob sob sob.. *ada airmata menetes jap. tak lah, gurau je :')

#lol wish untuk diri sendiri.😂

Ada satu cerita dulu. 

Pengalaman saya nak plan celebrate birthday sendiri-sendiri. Saya kan budak introvert. So kawan memang tak ramai. Malam tu, saya decide nak celebrate dengan adik saya je.

Saya plan nak beli kek kecil.. Pilih yang harga murah je, Rm2 lebih yang selalu jual kat multibake tu 😅



Tujuan? saja nak create moment !

So tepat pukul 12.00 malam, saya mesti nak sambut birthday awal-awal. Jadi saya pun readylah..

Tapi adik saya ni rupanyan tengah bergaduh besar dengan ex bf dia.

Saya tengok jam , dah nak dekat! Saya bagi signal guna tangan dia sambil tunjuk jam tapi dia hanya mampu angkat tangan, suruh tunggu jap.

Tup tup jam 12 malam, 4 febuari..

Adik saya masih bertengkar dengan exnya. So saya tak nak ganggu. 

Saya pun celebratelah sendiri-sendiri. *Bunyi macam lonely girl XD

Sambil tu, saya siap nyanyi lagu happy birthday sorang-sorang.

Saya tiup lilin dan bergambar macam orang tengah syok sendiri.

Hahahah moment yang saya tak lupa :')

Tapi esoknya, my parent beli cheese cake dan bagi saya sedikit present. Hehehe..

Allahamdullilah..

Apa apa pun saya bersyukur sebab saya masih bernafas lagi. 

Masih diberi peluang untuk nikmati apa yang ada, harungi kehidupan dengan sabar, dan banyak belajar menerima dan redha.

PS: Siapa sini yang sama birthday dengan saya? Atau mungkin ada yang lahir bulan Febuari? Saya ucapkan selamat ulang tahun buat kamu. Moga tuhan berkati hidup kamu juga. :')

22 comments

  1. Happy BirthDay Carly ..
    May Allah bless You till Jannah ..
    Aamiinn...

    ReplyDelete
  2. happy birthday... Nisa nak follow taw...salam perkenalan

    ReplyDelete
  3. Let me sing you a birthday song :

    "Happy birthday to you.. Happy birthday to youuuu..
    Happy birthday to Carly Fifie... Happy birthday to youuuuuu..."

    Enjoy your day dear.. Semoga hari-hari yang mendatang diberi kebahagian, keceriaan, rahmat dan segala yang diharapkan dariNya..


    ReplyDelete
    Replies
    1. Auwww, thank you. Walaupun saya tak dengar suara sis nyanyi, tapi masa baca satu persatu text sis, hati sy ikut berlagu2 hehehee. Apa2pun terima kasih.. Moga tuhan berkati hidup sis juga :)

      Delete
  4. Selamat hari lahir, Fie. Semoga dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik dan terus tabah dalam menghadapi ujian dalam hidup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. Moga permudahkan segala urusan dan terima kasih dengan ucapannya ya. Berjalan selagi mampu. Harap kamu juga diberkati tuhan :)

      Delete
  5. Selamat ulangtahun kelahiran ya..terus success.Sentiasa mensyukuri setiap nikmat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih allahamdullilah. Inshallah saya selalu bersyukur apa yg ada. May god bless u too :)

      Delete
  6. Happy birthday. Hope you'll have a great year ahead :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much. Amin. Hopefully~ May god bless u :)

      Delete
  7. Aww thankfully I found your blog by chance, so Happy Birthday to you.

    Actually like you, bila dah meningkat usia, priorities kita berubah. Last year birthday saya, takde sapa pun yang ingat termasuklah keluarga, bila saya ingatkan dorang about it, they just go "ouhh.." sedih jugak sebenarnya. Rasa macam takde sapa kisah. So this year mmg tak harapkan apa2 and hopefully biar diri sendiri pun lupa supaya deep down tak mengharapkan apa2.

    Sorry for the long comment.
    May you have a nice birthday and celebrating with your love ones :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. It okay. I feel you~ Ya memang macam tula. usia da meningkat. Kadang malas nak fikir dah. Saya faham bila kamu kata your family tak ingat your birthday. Mula2 memang kamu akan rasa down sangat, tapi lama-kelamaan kalau benda tu ada ulang2 berlaku, rasanya kamu akan biasa. (indeep heart, kadang juga secebis untuk berharap kan :') )

      Anyway thank you for wish my birthday. Allahamdullah, tak sangka my family still remember my birthday. im not hoping. Tapi apa yg ada, saya bersyukur ja.

      May god bless your life yeah :)

      Delete
  8. Happy birthday. Semoga panjang umur, murah rezeki, sihat selalu dan tercapai segala impian. I am your new follower:))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dengan wish. Amin. Inshallah moga tahun ini dapat capai untuk tahun ini.. May god bless you :)

      Delete
  9. Hope your special day brings you all that your heart desires!
    www.okcheori.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much girl. Amin. May god bless your life :)

      Delete
  10. Selamat Hari Jadi! Semoga panjang umur dan murah rezeki ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih girl. Amin~ May god bless you too :)

      Delete