Aplikasi saya yang ke-8 ( Belajar abc - kuiz )



Syukur allahamdullilah siap juga akhirnya. Sejak kebelakangan ni,

saya rasa macam susah nak bagi-bagi masa dengan benda yang saya nak fokus.

Walaupun saya tak dapat nak buat 2 aplikasi dalam bulan march ni, sekurangnya adalah juga yang siap. 

Saya selalu terfikir,

Macam mana nak belajar dengan cepat? macam nak buat semua benda ni lebih teratur dan jadi orang yang ada fokus tinggi? 


Tapi itu hanya fikiran saya jak. Realitinya nak buat tu memang payah. Hanya orang2 "kuat" jak yang tahu macam nak handle. Saya ni memang ada masalah consistent. Dahlah beginner, macam manalah nak dapat fokus yang tahap pro kunun XD


Berbalik pada topik saya, saya buat app education kanak-kanak lagi. 
Kalau dulu, saya pernah buat app belajar abc tapi yang itu asas mengenal abc dan nombor. Tapi , kali ni untuk belajar abc tapi bentuk kuiz.


Ini aplikasi saya yang lama, belajar asas abc dan nombor ---> Jom Belajar abc dan 123

Yang ini pula kuiz matematik kanak-kanak ---> Belajar angka 123 - kuiz

So app ini memang sesuai untuk kanak-kanak nak buat ulangkaji. Semakin diorang rajin buat latihan, semakin itu dorang mudah nak mahir dalam menguasai tentang pembelajar abc 

Korang boleh baca kat page bawah :
My app got problem?

Okay, terus terang app yang saya buat ni taklah berapa nak sempurna tapi at least ia lengkap dan siap seperti mana yang saya created. Kalo ada masalah crash, button x berfungsi, atau soaljawab ada problem, saya minta maaf. Saya akan cuba perbaiki bila nak update nanti.


Terima kasih siapa yang guna app ni untuk anak2 atau adik2 korang ya. Semoga app ini dapat manfaat untuk bagi yang memerlukannya. :)


Come to my official website application. ( Update new app ! )




Link --> Website Thought Neko

23 comments

  1. good amplikasi jadi mudah belajar baca nih bukan macam ijat tak pandai baca xixixixi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... actually app untuk kanak2 je. ~ anyway thanks for da komen

      Delete
  2. wow... hebat sangat, bisa bikin aplikasi XD
    keep it up!
    bw here yhaa... www.giftasblog.co.vu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih gifta. i will keep learning. :)

      Delete
  3. wow you created that? cool! saya nampak cam susah je nak buat apps2 camni :D

    bagus apps ni utk kanak2 yg baru nak belajar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang susah juga tapi kalo minat, inshaallah semuanya akan dipemudahkan. apa2pun terima kasih :)

      Delete
  4. usaha yg bagus moga sukses

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...bila ada rasa susah itu bererti sedang berusaha...

    ReplyDelete
  6. Wau menarik! Nak sy review blog sis secara percuma? http://rinashrin.blogspot.my/2018/04/nak-review-blog-anda-percuma.html

    ReplyDelete
  7. best blog awk... saya pun dah follow awk.. tq jd rakan blogger

    ReplyDelete
  8. Hai..singgah jln2 bw sni...��

    ReplyDelete
  9. Naisnya. Dont worry, bigger things happen from smaller things. Keep learning and keep creating. :D

    Unfold me here : The Hundred Pages | @eyqa

    ReplyDelete
  10. salam kenal. sy singgah sini ya.. tq sudi singgah di blog sy. :)

    ReplyDelete
  11. wow this is sooo cool! i like how you designed it. cute <3

    ReplyDelete
  12. hai ain datang singgah sini dan follow awak. salam perkenalan :)
    sincerely , farahain zfa

    ReplyDelete
  13. Hi! I've downloaded your apps to teach my 4 years old niece. It's simple, easy to use, and yang penting it really helps to educate the children! Keep itup! I'm an IT student, I've created an apps and website for children education for my project during semester 5. But I didn't publish it :) May I know, are you using android studio to create your application?

    ReplyDelete
  14. Wahh tahniah awak! bagusnya ada apps macam ni senang utk kanak-kanak faham :D

    ReplyDelete
  15. terbaek.. teringin nak belajar buat app jugak :)

    follow sini.. harap sudi follow blog ejulz jugak
    http://ejulz.blogspot.com

    ReplyDelete