#4 Letak hastag dan nombor untuk tajuk personal life






Mesti hairan, kenapa juga nak letak hastag dan nombor?

Saya cuma nak bagitahu.


kalau korang nampak tajuk artikel saya ada hastag dan nombor, itu bermaksud pengisian konten saya lebih kepada personal life. 


(Itu pun kalau ada orang kisahlah. Hehehe)


Tiba-tiba, saya terfikir nak letak nombor pada tajuk supaya saya boleh tahu, berapa banyak yang saya post artikel mengikut urutan nombor dalam tahun ini. Saya tahu cara dengan meletak hastag pada tajuk adalah cara yang salah. Mesti orang akan sebut pasal pencarian dari searching google akan susah nak detect keyword yang jarang orang taip nanti.


Tapi saya tak kisah. Soal personal life, cukuplah untuk bacaan blogger sahaja ataupun saya cuma anggap post ini sebagai penyimpanan moment yang boleh dijadikan sebagai memori untuk dibaca suatu hari nanti. 


Kalau bahagian konten yang kualiti, saya tak buat macam ni. Saya tak akan letak hastag dan nombor. Hanya personal life sahaja. 


Memandangkan saya masih dalam proses nak buat konten yang kualiti, jadi saya akan lebih tumpu post tentang personal life untuk diupdate setiap hari. Tak kisah cerita apa. Nak cerita pasal kucing ke, cerita apa yang saya fikir ke, pasal experience ke, apa-apa jelah.


Target utama saya, saya cuma nak biasakan diri menulis sebagai habit.


Sekarang ini, saya masih struggle dalam pencarian idea dan cuba belajar mengolah ayat dengan sebaik mungkin.


Inshaallah.


Ps: Saya tengok ramai kawan-kawan blogger kat sini rajin update post blog. Macam mana korang boleh bagikan masa untuk buat artikel blog dengan masa aktiviti kerja yang lain?


boleh share tak tips untuk saya. hehehe 

7 comments

  1. okay je tu kan sebab style masing2. hehe.. we have to keep track apa kita buat nak stay organized. btw sukala size font kat body. besar senang nak baca heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKay, i'll try my best. thank you. Hehehe. suka pakai font ni sebab macam typewriter. :3

      Delete
  2. Just be yourself :-)
    Itu boleh jadikan salah satu trademark blog CF.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmm.. betul jugakan. Jadikan sebagai trademark CF. Thanks sis :)

      Delete
  3. nice trademark. jadi lepas ni teruskan menulis ya.

    https://thecoretanpena.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah pasti akan terus menulis. kamu pun ya.~

      Delete