Aplikasi saya yang ke-8 ( Belajar abc - kuiz )



Syukur allahamdullilah siap juga akhirnya. Sejak kebelakangan ni,

saya rasa macam susah nak bagi-bagi masa dengan benda yang saya nak fokus.

Walaupun saya tak dapat nak buat 2 aplikasi dalam bulan march ni, sekurangnya adalah juga yang siap. 

Saya selalu terfikir,

Macam mana nak belajar dengan cepat? macam nak buat semua benda ni lebih teratur dan jadi orang yang ada fokus tinggi? 


Tapi itu hanya fikiran saya jak. Realitinya nak buat tu memang payah. Hanya orang2 "kuat" jak yang tahu macam nak handle. Saya ni memang ada masalah consistent. Dahlah beginner, macam manalah nak dapat fokus yang tahap pro kunun XD


Berbalik pada topik saya, saya buat app education kanak-kanak lagi. 
Kalau dulu, saya pernah buat app belajar abc tapi yang itu asas mengenal abc dan nombor. Tapi , kali ni untuk belajar abc tapi bentuk kuiz.


Ini aplikasi saya yang lama, belajar asas abc dan nombor ---> Jom Belajar abc dan 123

Yang ini pula kuiz matematik kanak-kanak ---> Belajar angka 123 - kuiz

So app ini memang sesuai untuk kanak-kanak nak buat ulangkaji. Semakin diorang rajin buat latihan, semakin itu dorang mudah nak mahir dalam menguasai tentang pembelajar abc 

Korang boleh baca kat page bawah :
My app got problem?

Okay, terus terang app yang saya buat ni taklah berapa nak sempurna tapi at least ia lengkap dan siap seperti mana yang saya created. Kalo ada masalah crash, button x berfungsi, atau soaljawab ada problem, saya minta maaf. Saya akan cuba perbaiki bila nak update nanti.


Terima kasih siapa yang guna app ni untuk anak2 atau adik2 korang ya. Semoga app ini dapat manfaat untuk bagi yang memerlukannya. :)


Come to my official website application. ( Update new app ! )




Link --> Website Thought Neko

11 comments

  1. good amplikasi jadi mudah belajar baca nih bukan macam ijat tak pandai baca xixixixi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... actually app untuk kanak2 je. ~ anyway thanks for da komen

      Delete
  2. wow... hebat sangat, bisa bikin aplikasi XD
    keep it up!
    bw here yhaa... www.giftasblog.co.vu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih gifta. i will keep learning. :)

      Delete
  3. wow you created that? cool! saya nampak cam susah je nak buat apps2 camni :D

    bagus apps ni utk kanak2 yg baru nak belajar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang susah juga tapi kalo minat, inshaallah semuanya akan dipemudahkan. apa2pun terima kasih :)

      Delete
  4. usaha yg bagus moga sukses

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...bila ada rasa susah itu bererti sedang berusaha...

    ReplyDelete