Pertengahan bulan 3 da, app masih tak siap lagi!


MY PROJECT APP


Saya agak risau aplikasi yang saya buat dari bulan lepas, belum siap lagi. :/ Padahal saya da letak plan dalam bulan march ni, saya berharap dapat siapkan 2 aplikasi. Satu aplikasi kanak-kanak, satu pula aplikasi simple game.

Tapi malangnya..

Aplikasi saya kali ni banyak masalah "Bug".. 

Wrong event code yang kadang2 dapat berfungsi, ada yang kadang2 separuh tak berfungsi. Padahal sebelum ni saya da berpengalaman buat aplikasi kuiz matematik kanak2. 

Oh lupa nak gitau, aplikasi yang saya buat ni, kuiz belajar abc. Sebenarnya design app hampir sama dengan app kuiz matematik kanak2. Cuma saya perlu ubah beberapa bentuk soalan dan juga gambar- gambar yang lain..





Ini interface design app

Saya masih tak faham. Saya cuba ikut balik code event yang saya pernah buat. Tapi masih ada problem. 

Fuhh, buat app ni memang perlu ketelitian yang tinggi. Pening kepala saya :/

Bila saya tengok kalender, eh dah masuk pertengahan bulan 3.
Cepatnya masa berjalan.. 

Kadang2 tu la, nak produktif buat kerja ikut masa ni bukan mudah. Sebab kita semua memang tak lari dari habit yang "terlengah2kan" masa. Dan kalau kita berdepan dengan banyak masalah yang datang, mood kita pandai berubah. Down. Terus nak pulihkan semangat tu, terasa berat sangat..

Mmm.. 

Apa2 pun saya akan cuba usaha untuk siapkan secepat mungkin. 


Ingat fie, BALANCE TIME !!



 Ps: Oh ya, saya nak minta pendapat korang. App saya yang dulu, saya bagi nama kuiz matematik kanak-kanak2. Tapi saya rasa macam terlalu panjang. ( Nanti plan nak tukar nama )
So korang rasalah kan, mana satu nama yang  lebih sesuai untuk app saya yang seterusnya ...?

Saya ada 3 pilihan:
A ) Latihan belajar abc
B) Belajar kuiz abc
C) Belajar abc - kuiz

Terima kasih sesiapa yang bagi pendapat. Sebenarnya saya da ada pilihan nak pilih yang mana satu. Tapi saya nak tahu pendapat dari korang pula


19 comments

  1. wow
    hebat lah buat apps
    saya pilih C

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmmm great choice... anyways thanks:)

      Delete
  2. chaiyokkkk

    hi. jom la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  3. sy pilih A. as a starting learning for children kan :D hehe


    jemput join segmen Azah :)
    http://www.azahrahaman.com/2018/03/segmenazahrahaman-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  4. wah powerrrr . semoga apps awak dapat disiapkan dgn jayanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin tinggal sikit jak lagi.. Sedang struggle.. thanks :)

      Delete
  5. Fighting kak Fie! you can doo it :) bestnya dapat buat apps! sya pilih C sebab macam senang nak search nanti hehe

    https://mylittlestoryi.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Masa mula2, Sis pun sebenarnya pilih yang c. anyway thanks dik :)

      Delete
  6. perghhh hebat :D keep it up mana tau leh jadi hebat macam mark zukeberg :D
    follow sini #160

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah... jauhnya nak dibandingkan mark zuckerberg XD Bab coding saya memang tak mahir lagi.anyway thanks, nanti saya datang menjenguk ke blog sis ~

      Delete
  7. owh nice lah. saye pilih B tu. mcm okay. btw awak memang kerja berkaitan ni ke? curios lak. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for ur opinion. mmmm tak. Ini my own project. well, kamu pun boleh buat app sendiri. sebab ini memang bukan guna coding sangat. tapi still kena belajar faham penggunaan software. :)

      Delete
  8. Bijak CF.. Bravo!
    Sis pilih "A"coz tajuk dia lebih attractive untuk tahu apa latihan yang ada dalam apps tersebut.

    All the best to you dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sis for your opinion :D
      Tapi saya da pilih nombor b. first memang nak pilih c tapi sebelum ni, app yang saya buat pun guna pkataan kuiz metamatik kanak2. so saya decide pilih b.

      Once again, thank u :)

      Delete