Allahamdullilah, release my app yang ke 6 di google play !



Asal taip pembuka kata, mesti kata " Lama da tak update blog " XD Hakikatnya, memang ya pun. Ntah berapa bulan dah saya menghilang dari dunia blog. Disebabkan terlalu bz dan terlalu focus belajar buat app education/ app game kunun, maka berusanglah blog kesayangan ni. Apa kabar kawan2 blog? Saya jamin mesti dah beratus2 story reading kat blog korang kan. :) Allahamdullilah saya masih tetap berjuang dalam nak timba ilmu kununnya. Tapi syukurlah saya dah buat 2 app sebelum ni.


JOM BELAJAR BUAH & SAYURAN



FRUIT SLICE 2D



So app yang publish tu app education.

Baru kelmarin je, saya uploud di google play. Itupun, masyaallah..
Dalam excited masa nak publish tu, tetiba lah pula kena reject. Saya pun naik risau. Mula stress. Yelah penat2 dah buat app tu, jadi macam tu pula. Bukan senang .huhuhu. ! Mula2 tu, saya terduduk diam je. Ambil dalam setengah jam gitu, saya cuba pulihkan semangat sendiri,lol XD
 Kemudian saya menghadap lappy semula, cuba cari penyelesaian.  Cari2 punya cari, ting! Okay dah. Allahamdullilah. semuanya baik :)

So inilah hasilnya... sekarang dah ada di google play.

Korang boleh baca kat bawah gambar ni. Ianya app kuiz matematik tuk kanak2.





Kawan2.blogger yang ada anak2 ke atau adik2 kecil, boleh test kat app ni. 

anyway app ini hanya ada kat google play. Playstore tak de g :'( 


Klik here




12 comments

  1. Saya teringin sangat2 nak belajar develop app... sekarang baru habes c++ dan c je.. hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak pandai baca c++ dan c? Bagusnya...~ Saya pula teringin nak belajar coding tu. hmmm...

      Delete
  2. Nampak macam menarik.
    Budak2 tentu suka belajar cara fun macam ni

    ReplyDelete
  3. waaaaa you're so cool. big clappppp

    ReplyDelete
  4. Awesomeeeeeeeeeeeee!! I'm always curious how people make an app. Maybe someday can you explain how to and how hard it can be ><

    Penasaran ingin coba yang kuis matematika tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila saya ada masa nanti, saya akan share kat sini tentang update pengalaman saya buat app ni.

      Delete
  5. u develop app ni sendri? maigod, proud of you. nanti nak try la dekat anak buah hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih suhaiza. Iya, saya buat sendiri :)

      Delete
  6. great job anyway. Semoga terus berjaya :)

    ReplyDelete
  7. Platform menarik untuk bebudak belajar kan. hee keep it up awak! :)

    ReplyDelete